Tapion-sama
|
|
« Dátum: 2011-06-16, 13:19:16 » |
|
Új sorozatunk topicja!
|
|
« Utoljára szerkesztve: 2011-10-01, 12:07:32 írta Tapion-sama »
|
Naplózva
|
|
|
|
keildavid
|
|
« Válasz #1 Dátum: 2011-06-16, 20:20:51 » |
|
Köszönöm a StormWatch - Viharfigyelők 1. számát! Mint a főoldalon említve van, nagyon jó hír, hogy lesznek WS képregények is. És látom, lesznek még sok más WS képregények, amik magyarul sehol se volt honosítva. Bár ez kicsit furcsán fog hangzani, de úgy tudom más oldalon is lesznek néhány WildStorm képregények. Pl. az Allcomicson is tervbe van néhány StormWatch képregény. De erről asszem sikerült nektek megállapodni, hogy melyiket honosíthatjátok ti.
Sok sikert kívánok nektek a WS képregények honosításához!
|
|
« Utoljára szerkesztve: 2011-06-17, 10:58:50 írta keildavid »
|
Naplózva
|
Egy mindenkiért, mindenki egyért.
|
|
|
cash007
Újonc
Nem elérhető
|
|
« Válasz #2 Dátum: 2011-06-17, 02:30:06 » |
|
Hát érdekes. Fanyalogva estem neki, mert a borító alapján hentelős marhaság lesz. Aztán ahogy kezdődik 1-2 lapon át, hát az is. se eleje se vége. Aztán meglepődtem. Furcsa váltás (képregényekben is), és azt veszem észre hogy van benne sztori. Nem is akármilyen. Lebilincselő. Elég nagy érdeklődést váltott ki belőlem. Mert bár csúnya számomra a rajzolás (túlzó). Remek a történet.
Úgyhogy most is gratulálok nektek. jó választás volt ez az új képregény. Kíváncsian várom a többit is, és remélem marad a képregény színvonala, ha nem jobb lesz.
Üdv: Cash
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
keildavid
|
|
« Válasz #3 Dátum: 2011-07-12, 20:55:05 » |
|
Köszi a StormWatch 2. részét! Tetszik ez a képregény sorozat is. Mindig van valami akció ezekben a '90-es évekből való képregényekbe. A háttérbe is persze látszik, hogy még lesz valami ellenfél(valami árnyék, ami leselkedik a ViharFigyelőkre.) Várom a folytatást!
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
keildavid
|
|
« Válasz #4 Dátum: 2011-09-04, 19:21:25 » |
|
Köszi a StormWatch(Viharfigyelők) 3. számot! Ha jól tudom, Backlash még csak ebbe jelent meg először. És a saját sorozata csak később indult el. Nekem nagyon tetszik ez a '90-es évek WildStorm-os képregény. Bár az érdekes, hogy még csak így hirtelenül felbukkant a csapat. Eredetükről, ha jól olvastam a főoldalon, a későbbiekben majd kiderül minden, amit tudni lehet a főhősökről.
További sok sikert kívánok a folytatáshoz!
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
holloo
Újonc
Nem elérhető
|
|
« Válasz #5 Dátum: 2011-10-03, 13:01:59 » |
|
Köszi szépen a Viharfigyelőket. Bírom a Jim Lee-s történeteket, ez is elég jól kezdődik. Látom, hogy a Wildstorm-os cuccokat beterveztétek, mindenképpen érdemes belevágnotok, hiszen más oldalon nem nagyon kapnak szerepet az ilyen jellegű képregények. A szavazás kicsit korai volt szerintem és a "leállítás" is hiszen, ennyiből még nem igazán lehet megítélni semmit...
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Tapion-sama
|
|
« Válasz #6 Dátum: 2011-10-03, 22:23:11 » |
|
Na ja, csak kuvva kevés emberünk van rá, ezért muszáj volt szanálni egy kicsit. De a Wetworks-ről nem mondtam mgé le!!!
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
xeraph
Újonc
Nem elérhető
|
|
« Válasz #7 Dátum: 2011-10-07, 17:48:35 » |
|
Köszi az eddigi ViharFigyelőket. A nem túl távoli (azaz közeli) jövőben várható a sorozat folytatása? Ahhoz egyébként mit szóltok, hogy a WildStorm univerzumot beolvasztják az eredeti DC univerzumba? És hogy az új StormWatch-nak a Marsbéli Vadász is a tagja lesz?
|
|
|
Naplózva
|
„Hosszú és eredményes életet.”
|
|
|
Tapion-sama
|
|
« Válasz #8 Dátum: 2011-10-07, 22:50:46 » |
|
Természetesen várható, csak most fél kezem van, a másik lesérült egy pöppet xDDD De most, hogy véget ért a két nagy Ultink, WS dömping várható!
Nos, a DC-s bravúr nagyon hidegen hagy minket. A WildStorm világa elüt a DC-től, szóval nem beleolvasztották, hanem létrehoztak egy StormWatch nevű csapatot a DC univerzumban, átvettek egy-két karaktert, viszont az egész teljesen más. Még a csapat alap tagjai sem ugyanazok, a Warren Ellis féle csapatot próbálták belerakni...
Csak hogy szemléltessük a különbséget: ez olyan, mintha az Újvilág elején indult volna egy Ultimate Jedi Knights, ahol New York közepén áll a Jeti Templom, és Yoda mester a Zöld Manóval sörözik...
|
|
« Utoljára szerkesztve: 2011-10-07, 22:53:23 írta Tapion-sama »
|
Naplózva
|
|
|
|
xeraph
Újonc
Nem elérhető
|
|
« Válasz #9 Dátum: 2011-10-08, 19:24:06 » |
|
"Csak hogy szemléltessük a különbséget: ez olyan, mintha az Újvilág elején indult volna egy Ultimate Jedi Knights, ahol New York közepén áll a Jeti Templom, és Yoda mester a Zöld Manóval sörözik..." Azt megnéztem volna. Valaki biztos szóvá tette volna a Manónak, hogy elég korán rászoktatta a nem túl szép gyerekét az alkoholra.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Tapion-sama
|
|
« Válasz #10 Dátum: 2011-10-11, 12:18:13 » |
|
cataclysm: nos, az egyetlen probléma, hogy a ViharFigyelőkre kapásból két sorozatunk is épül. A Backlash és a Gen13. A ViharFigyelők második története lesz az alapja Backlash külön sorozatának, míg a Gen13 egyik karaktere feltűnik a ViharFigyelők egyik későbbi részében ( szám szerint a 8. számban ), így az előtt semmiképp sem indíthatjuk el a sorozatot. A többi WS cím... A Team 7 elindulhatna, de mivel az első sorozata 4 részes, a másodiknak az első része pedig egy nagy event-nek a bevezetője, ezért későbbre tartogatjuk. A Divine Right jóval később játszódik az előzőeknél, így az is várat magára... a WildCore pedig ( mint már írtuk ), a Backlash sorozat folytatása.
A többit pedig befagyasztottuk ugyebár, habár tervbe van véve a Wetworks, a DV8, Deathblow és az Union sorozat is.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
keildavid
|
|
« Válasz #11 Dátum: 2011-10-11, 13:58:22 » |
|
Ha jól értem, akkor minden WildStorm címek nagyjából időrendileg fognak sorra kerülni. Mint pl. az előbb említett ViharFigyelőkhöz kapcsolódó Backlash és Gen13. És szerintem jó ötlet, hogy majd más WS címek is tervbe lesznek. Pl. Wetworks, DV8, Deathblow(Ökölcsapás) és Union.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Tapion-sama
|
|
« Válasz #12 Dátum: 2011-10-11, 14:24:01 » |
|
Ökölcsapás? Ez meg honnan jött? O_o
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
keildavid
|
|
« Válasz #13 Dátum: 2011-10-11, 14:39:20 » |
|
A HálóZsákon láttam egy 2 részes képregényt, amelynek a címe Ökölcsapás és Rozsomák. És ott az derült ki, hogy a magyar név Ökölcsapás az Deathblow. Bár az inkább a régi fordításba volt. Egy későbbi történetben Halálcsapásnak hívták, de abból két név is létezik más univerzumba. Pl. a Marvel(Lady Deathstrike) és a DC univerzumba(Deathstroke). És azokat is magyarul Halálcsapásnak hívják.
De látom a WildStorm ismertető listán, hogy Deathblow magyar neve nálatok Halállöveg lesz. Eddig nem tudtam, hogy Deathblow-nak mi lenne a megfelelő magyar neve.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Tapion-sama
|
|
« Válasz #14 Dátum: 2011-10-11, 15:36:01 » |
|
Nos... a későbbi történet az mi volt? Amiben Halálcsapásnak hívták?
Az egyetlen probléma az, hogy a WildStorm univerzumban van egy Hellstrike és egy Deathtrap nevű karakter is. Amiket mi ugye Pokolcsapásnak és Halálcsapdának fordítottunk. Na most ha a jövőben ezek hárman találkoznak, elég fura lenne a név felhozatal: Pokolcsapás, Halálcsapás és Halálcsapda!
Ezért vetettem el magamban azt, hogy a "blow" szót "csapás"-nak fordítsuk. Nem mellesleg ha jól tudom, ő inkább fegyverekkel szórakázik. Ami a leginkább illene hozzá, az meg túl hosszú név... mert először a "Kegyelemdöfés"-re gondoltam.
Na mindegy, egyeztetek még ezügyben FreakDave-vel, ő a másik nagy WS honosító.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
keildavid
|
|
« Válasz #15 Dátum: 2011-10-11, 15:51:33 » |
|
Nos... a későbbi történet az mi volt? Amiben Halálcsapásnak hívták?
Szintén a HálóZsákon van egy képregény. A címe Hősök Újjászületése: A harmadik világháború tpb. Ott Deathblow-ot Halálcsapásnak hívják. De asszem ott csak egy alkalommal jelent meg ez a név. Más egyéb képregénybe még sehol se láttam.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
keildavid
|
|
« Válasz #16 Dátum: 2011-10-14, 11:08:00 » |
|
A ViharFigyelők 0. számban a 22. oldal 4. panelen angolul maradt Backlash szövege.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Tapion-sama
|
|
« Válasz #17 Dátum: 2011-10-14, 11:51:20 » |
|
Köszönjük, javítva ^^
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
xeraph
Újonc
Nem elérhető
|
|
« Válasz #18 Dátum: 2011-10-14, 16:02:08 » |
|
Köszi az új számot. Érdekes volt megtudni, hogy hogyan indult az egész történet. Gondolom az a titokzatos nő is gondot fog okozni a Viharfigyelőknek előbb vagy utóbb. Várom a következő részt.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
keildavid
|
|
« Válasz #19 Dátum: 2011-10-14, 17:03:51 » |
|
Köszönöm a ViharFigyelők 0. számot! Érdekes, hogy az 1-3. számokba már egyből elkezdődött a csapat küldetése. Ebbe a 0. számba meg voltak visszatekintések a múltba, hogy mikor és hogyan jött létre a ViharFigyelők. Láttam, hogy Zászlóalj(Jackson King) közt ott volt még Nautika és Fénypont. Ha jól tudom, majd ők is fognak még szerepelni a későbbiekben. Mert azt vettem észre, hogy ebbe a 0. számba jelentek meg először.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|