Nos nekem a Burton Batman volt az első mozi filmem, és mint mindenki akkoriban, farsangra is Batman ként mentem. Milyen rég volt Istenem! Szüleim biztos örültek amikor vége lett ennek a korszaknak, de szerencsére nem voltunk annyira fanatikusok, mint a mai Pókember fan kölykök.
Szóval Burton első Batmanje ott volt szakmailag, és a második rész is tartotta a szintet, csak még több látvány elemet toltak a filmbe. No ezek DVD-n figyelnek a polcomon, mert kiadtam rá azt a sok dellát amit kértek, mer nekem megérte. A Val Kilmer Batman ugye számomra törés, mert ugye Keaton nyomta kiskölyök korom óta, de jóra sikerült film volt. A negyedik részben annyira csoda ország lett Gotham ( amikor felhőkarcolóknál is magasabb szobrokon folyik az autós üldözés ), hogy nem bírom batman filmek közé sorolni.
Az új részek szerintem nagyon jó kezdést adtak a történetnek, ugye Batman civil alakjának cseréjét, már megszokta a nép, fura is volt a folytatásban ugyan azt a Batmant látni
Az összekötő rajzfilm meg olyan volt mint a mátrix összekötője, hogy semmi értelme, de amit kihagytak a filmből 20 percnyi infót azt eladták 90 percben. Azt nem fogom soha megérteni, hogy ha valaik elmond egy történetet, és abból csinál valaki egy filmet, ahol kicsit változtat, akkor a következő filmben miért kell egy szögesen ellent mondó történettel elmondani, ugyanazt? Lásd Joker és Kétarc itt és a korábbi filmekben.
Amúgy én nem tudnám megmondani melyik Joker karakter nyomta jobban, kár hogy a mostani beadta a kulcsot, vissza vártam volna a vászonra. Nicholson, meg ugye elemében volt abban a karakterben, mert ő aztán mindig ilyen "különc" vanvoltlesz frizura.
A két kétarc viszont négy különböző arc, szinte csak a név meg a smink hasonlósága kötötte öket össze, szerintem egyikük sem tudta átadni azt a karaktert amit az író annak idején megálmodott.
Superman: Annak idején ugye jóvágású film volt, nem szabad mai szemmel nézni! Annyi bizonyos hogy anno megütötte a mércét, még ha inkább a mérce szintjén mint fölötte. Az új filmre még nem volt időm de tervezem egy éven belül:D
Flash: Ugyebár Queen zenésítette meg ergo nem mai csirke ez sem, nem is hagyott akkor sem mély nyomot bennem, csak jó volt megnézni, hogy mi is ez, oszt annyi.
Watchmen: a kritikáig jutottam, mert az előzetes nem győzőtt meg róla hogy nézni kell, a kritikát meg olvastátok ti is.