Viharsziget Fórum

Képregények => Marvel => A témát indította: Tapion-sama - 2010-05-03, 15:36:38



Cím: Marvel Filmek
Írta: Tapion-sama - 2010-05-03, 15:36:38
Hát ugye elég sok film van már kedvenc képregénykiadónktól. Itt ki lehet beszélni őket.

Kezdetképp hoztam egy zseniális képet a jövőre megjelenő Thor filmből. Nem más van rajta, mint maga Thor!
Georgie, tetszik? :P

(http://www.sg.hu/kep/2010_05/thor.jpg)


Cím: Re:Marvel Filmek
Írta: Georgie - 2010-05-04, 20:36:32
Ha levesszük róla a papírpáncélt laza lenne:D
Csak kijavítják addigra:)


Cím: Re:Marvel Filmek
Írta: anerk - 2010-05-05, 09:31:54
Hétvégén készülök moziban megnézni Ironman2-t szóval csak utána írnék komolyabb véleményt :D


Cím: Re:Marvel Filmek
Írta: Tapion-sama - 2010-05-05, 10:48:40
Fú azt már én is nézném, basszus...

Amúgy ki mit látott eddig és mi tetszett neki?

Én láttam:
Pókember 1-2-3
X-Men 1-2-3 + Rozsomák
F4 1-2
Megtorló 1-2
Fenegyerek
Elektra
Penge 1-2-3
Vasember
Hulk 1-2

Véleményem:
Pókember: annó nagyon tetszett, így visszanézve viszont nem volt vmi húúúdekomoly témájú. Mondhatni elég fiatal közönségnek készült. De azért az első részben az esős jelenet mikor MJ felsője átázik *-*
X-Men: hát az első részt imádtam, a másodikat kevésbé, a harmadikat meg megintcsak. A Rozsi filmmel se lenne baj, ha nem népmese lenne xD "Ekkor a fiú elment valakihez [Rozsi a néger mutánshoz], hogy megtudja, hova vitte a sárkány a királylányt [Hol van Stryker szigete?]. A valaki azt mondta, hogy megmondja, ha elvégez egy próbát [Verje meg Haspókot]. Elvégezte a próbát [Megverte]. A fickó ezután azt mondta: én nem tudom, de ismerek valakit, aki tudja.[Haspók Gambithez irányítja Rozsit]"
Ettől eltekintve jó volt, mert az elején volt Deadpool :D
F4: sokak szerint közhely az egész, de ettől függetlenül nagyon tetszett! Johnny poénjai szenzációsak, minden effekt jó volt benne, szerintem kellemes délutáni filmezéshez tökéletes.
Megtorló: az első rész... lenyűűűűgöző. Annyira tetszett, mint eddig Marvel film soha. Zseniális! A második természetesen ebből kifolyólag nem tetszett. Más volt Frank stílusa, más játszotta, és más volt az eredettörténete ( igen, reboot volt, mint a Hulk esetében ).
Fenegyerek: egész jó kis film volt! Kellemeset csalódtam, úgy gondolom megérte megnézni. Jó sok karakter volt benne, úgyhogy nem panaszkodhatunk. :D
Elektra: hátööö... őszintén szólva nem nagyon jött be. Főleg a feltámadós dolgok miatt. A Fenegyerekben semmi extrakülönleges nem volt, ezt meg telerakták effekttel. Plusz a kiscsaj, pfff... Inkább lett volna DD2.
Penge: egynek jó volt. habár nem szeretem a vámpírokat, ezt megnézem. A sorozatát nem láttam, valaki?
Vasember: áhhh eszméletlen jóóóó!!!! Ennél jobb Marvel filmet rég láttam! Előtte nem szerettem a Vasembert, azóta se szeretem, de ez a film naggggyon jó volt!
Hulk: Csúnya dolog volt reboot-olni, bár tény, hogy a Hihetetlen Hulk sokkkkkkal jobb lett, mint a régi, Eric Bana féle. Edward Norton jobb volt Bannernek. És tetszett, hogy végre van utalás arra, hogy ki melyik dimenzióban játszik: Tony Stark megjelent a filmben. Ezt főként azért mondom, mert sokan kérdezik tőlem, hogy az X-Men vajon találkozhat a Pókemberrel? Vagy az F4-gyel? Ezzel a filmmel végre hidat csináltak.


Cím: Re:Marvel Filmek
Írta: Patza - 2010-05-05, 13:38:49
Íme a felhozatal:

Amiket még nem emlegettetek:
Szellemlovas
Man-Thing
Vasember 2


Marvel filmek közül egyértelmüen a kedvencem a Pókember 2,ugyanis szerintem ebben a filmben minden rendben volt(leszámítva h May néni-t,a banknál h kapja el Oki...,arra vmi magyarázat h miért van az h el tudják hitetni h egy metro tetején harcolnak de egy sima elkapom az öregasszonyt miért nem tudnak összehozni?)

Xmen
  mindig az volt vele a bajom h nem tudtam eldönteni nem is olyan,rossz v éppen szar,ugy ah van.Voltak benne jo dolgok,talán éppen rozso tetszett a népmesei vonulatával is ;D

Fenegyerek
  máig sztem az egyik leginkább képregényekböl(az eredetiekböl)táplálkozo film,szal bejövös Gardner kisasszony miatt meg föleg.

F4
  Csakis Fátum doktor miatt nézem meg évente még 1x,a 2.rol jobb nem is szolni

Vasember
  Kivetni valóm sincs a filmben,ha nem is mérföldekkel de jobb mint a 2.(bövebben ne,ugye? ;D)

Szellemlovas
  Nicholas,mint johnny(eleve itt egy keverc: Johnny nem egyenlö Szellemlovas),ennyi erövel lehetett volna  akár Tapion is a sennin-formájában.Érthetetlen h egy "képregényes" Fenegyerek után h lehet egy ilyen légbölkapott sztorit ácsolni emellé......

Hulk
  Az elsö uncsi,a 2. elkapta a lényeget arrol szol amiröl kell:Hulk zúz...nem is akárh.Még jobb lett volna ha a kimaradt jelenetek bekerültek volna....ki gondolta volna Betty pasija Samson doki????? (jo h voltak az extrák)

Elektra
   Hát ha már a Vészhelyzetböl szereznek férfi föszereplöt kisülhet abbol vmi jo? Kár h nem hervadt el a faszi is meduza érintésétöl.....

Megtorló
   Az elsö király,a második B-filmnek se mindig megy el Jack Nicholson-féle Joker-Fürésszel meg pláne nem.

Amen :D


Cím: Re:Marvel Filmek
Írta: Shadup - 2010-05-05, 16:50:37
Amit még meg kell néznem: Szellemlovas,Vasember 2, Penge 1,3

Pókember:Az 1 nem volt rossz de nem estem hasra tőle 2 na ez viszont kifejezetten untam olyan sem jó sem rossz se elgondolkodtatót olyan semmilyen  :-X , a 3 jó volt de messze nem egy X-Men 3....

X-Men: Az 1 nagyon bejött főleg Magnetó karaktere lett nagyon jó, a 2 háááát az gond hogy már annyiszor láttam hogy, már hihetetlenül unom.... viszont a 3-mat nagyon szeretem jó sok akció, jó sztori dráma ez az etalon az x-ek között.

F4: Nem hagyott bennem különösebben mély nyomott egyik rész se voltaképp nem is emlékszem a 2-re  ??? de az 1 az anno tetszet :)

Elektra: na ez magasan a legrosszabb: nem olvastam Elekrtát (csak az Ultimatett  ;) ) de ez a abszolút hülyeség volt,ennyi misztikum még a Dr.Starnge filmbe se lesz...

Vasember: ez viszont jó volt bár talán lehetett volna picit több akció, viszont Fury a film végén nagy ötlet volt (szemét Tv2 meg nem adta le  >:( )
 
Megtorló: ez is jó volt főleg Frank családjának halála nagyon jól lett megcsinálva

Fenegyerek: háááát picit olyan mint a Pókember 1 nem rossz de azért nem nézem meg zsinórba kétszer bár még talán ez emlékeztet egy képregény filmre

Hulk: A Hihetetlen jó volt de az 1 olyan semmilyen ( bár talán az unalmas a legjobb megfogalmazás)

Penge 2: na ez nagyon bejött,jó sok harc habár azért a sztori nem olyan csavaros de üsse kő nagyon jó volt így is.


Cím: Re:Marvel Filmek
Írta: anerk - 2010-05-05, 20:53:37
Szép kis listát dobtatok össze, halljátok-e? Akkor én sem hagyom ki a hozzá szólást ;)
Hol is kezdjem? Ja igen!
F4: Enyhe közepes film, ritkák benne a látványos jelenetek. A történet olyan átlagos. Nem voltam elájulva, és a második résznél amikor "Galaktusz" megérkezik, azt nagyon elmaszatolták. moziban egyszer nézős film volt számomra mind. Talán a második gyengébb is volt.

X-men: Mint X-fan azt mondom számomra elfogadható volt az első 2 rész, viszont a harmadik már sok volt nekem, ezért nálam a "Rozsomák" sztori a harmadik, bár Tapion-ak igaza van, abban , hogy népmese jellegű. Egy történetnek nem rossz, de az a sok baki az adamantiumos beavatkozásnál, hogy minden filmben van különbség!

Pókember: Húgi nézte sokat, én csak felületesen láttam, de az tisztán kijött, hogy amikor Pókemberként nyomulnak Látványos és kellemesen elfogadható. Viszont amikor Peter magán élete van terítéken...no azt mindig kihagytam!

Elektra: Fenegyerek után nem mertem bevállalni, de úgy olvasom ez bölcs húzás volt tőlem:D

Fenegyerek: Kb 90 perc nyugi és szenvedés 10 perc látvány és akció. Sajnáltam a ráfordított időm, nagyon nem találtak meg vele.

Megtorló: Első film bejött, olyan tipikus amerikai akció film, elég látványos, és halad is a story, de azért vannak pontok amikor megfeneklik ;) A második rész ugye re-izé, és kb ugyan az a véleményem mint az elsőről, csak ebben kiiktatják a folytatás lehetőségét, kulcs emberek elvesztésével.

Vasember: Első rész cool. lassacskán indul, de utána pörög a story , az eksön és a látvány világ is, ugye itt is muszáj volt újításokat eszközölni, de még mindig emészthetően megoldva. Péntek második rész és mozi :D

Hulk: Az első fenegyerek szintű nyomokat hagyott bennem, a másodikról, meg nem is nagyon hallottam. Az csak úgy lett számomra.

Penge: Az első kellemes volt, és emészthető. A második ugye mese világba vitt minket, a harmadikban meg a nyúl odújában Morpheus kínálgatja a színes piruláit. Mindenki tudja hogy a Penge story kicsit pikáns és mese szerű részeket is tartalmaz de átestek a mesebeli ló túloldalára.

Szellemlovas: Szeretem Cage bácsit, akad sok film amit szeretek tőle. No de ez nem azok közé tartozik! Ezt aztán tényleg csak egyszer néztem meg, mert azért van határa mindennek. ilyen jellegű történet amit szerintem eltalálta a Spawn volt, bár az is egyre meredekebb lett a végére, de ahhoz úgy is ültem le.

DC Batman filmeket mikor és hol filézzük?


Cím: Re:Marvel Filmek
Írta: Georgie - 2010-05-05, 21:08:32
Nem lett olyan rossz az a második rész. Én igazából egyenrangúnak mondanám az első résszel. Igaz hogy történetileg máshogy alakul a mérgezéses rész benne, de igazából ezekben a filmekben szinte mindig volt valami ilyesmi, ha úgy vesszük. a poénok nagyon ütősek benne, és a tonyt alakító színész is lazán nyomja. War machine meg odavág:D


Cím: Re:Marvel Filmek
Írta: Tapion-sama - 2010-05-05, 22:22:23
Nos az X-Mennel nekem még annyi volt talán a bajom, hogy túlságosan Rozsomák központú volt mind. Oké, hogy népszerű karakter, meg minden, de könyörgöm... rengeteg jó mutáns van még az X-ek közt.

Állítólag jövő nyáron jön az X-Men: First Class... Kíváncsian várom :P
Teveznek még F4 reboot-ot, Captain America már forog, Avengers is lesz, Thor is forog lassacskán... meg kisebbeket is akarnak, mint Dr. Strange, Luke Cage, stb.
Pókember reboot is lesz, hurrá... -.- Ja és remélem nem felejtik el a Deadpool filmet, amit nagggyon várok!


Cím: Re:Marvel Filmek
Írta: Patza - 2010-05-06, 06:51:15
Repesve várom a Deadpoolt.....föleg a stáblista után amikor levágott fejjel és bevarrt szájjal röhög és kacsint nekem egyet a képernyön :D


Cím: Re:Marvel Filmek
Írta: anerk - 2010-05-08, 14:46:37
Szevasztok! Friss élményekkel megpakolva jelentkezem Vasember 2-es élményeimmel. Kérek mindenkit aki nem nézte meg ne olvassa tovább, nem szeretném elrontani az élményét.
Nos a moziban Péntek 17:30-kor indult a vetítés, előtte egy órával kaptam 2 jegyet totál közép-középre, ami furcsa volt. Később még jöttek páran, de levegősen voltunk szerencsére, és előttünk lévő sorban ültek még öten, és mögöttünk 30-50 fő közt, a terem harmada telt csak meg. Reklám és a "várandós" filmek után megindult a Vasember. Georgie-val ellenkeznék, mert szerintem nagyon elvette a film lendületét Tony haldoklása, mellesleg ismét nagyot alakított a főszereplő, mint színész. A bemutatóból ismert arc, "Ivan" akit Ivan-nak is hívnak olyan ott volt, meg nem is, kihívás volt meg nem is. Azt az arcot mutatta, hogy f*sza-okoska aki bosszút áll de alapjában véve az eszén kívül semmije sincs, csak keveri a sz*rt. A bemutatóban látott, verseny balesetnél akad pár hihetetlenül látványos, de a fizika törvényeknek ellent mondó jelenet, azt nagyon "Hollywood-osra" vették, hát olyan is! Fury-t alakító színész, meg csak néz a nagy boci szemével, mint Shrekben- a kandúr. Csak a szövege emlékeztetett az igazi Fury tábornokra. Afro-Amerikaiaknál maradva, hogy nem tudták beszervezni az elsőrészből Rhodes alezredes alakját sokat elvett a filmből. Azt a jókiállású színészt lecserélték egy karót nyelt cingárra, akin lehet látni, hogy minden elvárásnak meg akar felelni, és a teljesítménye is jó, de mire lehettek volna képesek a régi szereplővel? Na ez az! A fekete-özvegyet alakító csajszi semleges volt számomra, viszont beleillet a képregényekből lejött mozgékonysága. A filmesek nagyon látványosan mutatják be a mozdulatait, ami közelebb hozta a színésznőt a karakter megformálásához. Nagyon elégedett voltam ezzel a teljesítménnyel. És megjelent az aktatáska méretű páncél amit a rajzfilmekből ismerünk, és letisztul, hogy Tony-nak több páncélja van Mint Batman-nek.
Abszolút hibának tartom, hogy a filmet Tony szenvedése/haldoklása köré fűzték fel, ezért a megoldások, és a probléma áthidalások, olyan összecsapottak/elhadartak voltak. A másik, hogy miért kellet a Vasemberhez a Mátrixból lopni egy 40 sec-es jelenetet. "Neo repül a nőjéért vasember kosztümben, majd megmenti, és csók. Közben Smith ügynök kinn van új-Mexikóban".
Na igen, a vége. Az stimmel mindenkinek, hogy az első rész végén megjelenik Fury Tony házában, és mindenkit felspannolnak, hogy a kövi részben jönnek a Bosszúállók, ami persze nem igazán történt meg. Kb 5 percig ment a stáb lista feliratozása miután kaptunk 30 Sec videót. A teremben max 15-en maradtunk, amiből 10-en már ordibálták hogy mi jön. Smith ügynök a sivatagban eljut egy kráterhez aminek a szélén ott figyel Thor régi vágású kalapácsa. Kérdem én. Akkor most a kövi vasemberben Thorral fog nyomulni Tony kéz a kézben, akkor minek jön egy külön Thor film?
Értem én hogy Amerikában minden történetet eladnak százszor újra csomagolva, de ezek a csomagok egyre kisebbek lesznek. Már várom a Vasember egy kisegér szemszögéből akire épen rálépett vasember az első tesztelés során, csak senki észre sem vette. Mindez 121 percben.
Leszűrve: Van látványvilága, van Vasember benne, Van egy történet aminek eleje és vége is van, Van Audi reklám, És a teljességhez hozzá fog tartozni ez a rész is, tehát mindenképp látni kell, csak ne legyenek magas elvárásaid mint nekem voltak.


Cím: Re:Marvel Filmek
Írta: Georgie - 2010-05-10, 21:59:47
A hollywoodos marvel filmekkel sosem lehet nagy elvárásunk. Ha jól emlékszem eddíg egyet sem adtak ki úgy, hogy dettó a történetet követte. Na de ilyenek a kedves rendező urak,nem igazán lehet nekik dirigálni....


Cím: Re:Marvel Filmek
Írta: anerk - 2010-05-11, 08:44:45
Igaz. Bizonyára nagy "művész" hölgyek és urak az illetők. Vagyis azt hiszik magukról. Tudhatnák, hogy ha nem értik őket attól még nem művészek!


Cím: Re:Marvel Filmek
Írta: Patza - 2010-05-11, 10:35:48
Azért azt ne feledjük,h Avi Arad meg a sleppje is ott van a forgatáskon(meg mint föproducer),és elég keményen beleszol a Marvel érdekében a filmekbe....tehát a Marvelnek (föleg a mostani vezetésnek),tetszik amit csinálnak,különben átiratnák az ö szájizükre(is).


Cím: Re:Marvel Filmek
Írta: Georgie - 2010-05-11, 15:22:14
A marvelt nem megvette a disney?:D


Cím: Re:Marvel Filmek
Írta: Patza - 2010-05-11, 15:34:39
Megvenni megvette,de ez a hatás majd legelöbb jövöre a thor-ban lesz érzékelhetö(ha lesz bármi változás),a vasember2 már kész volt mikor jött ez a hir


Cím: Re:Marvel Filmek
Írta: Tapion-sama - 2010-06-04, 23:23:35
Ilyen lesz Thor :D

(http://www.sg.hu/kep/2010_06/thor.jpg)


Cím: Re:Marvel Filmek
Írta: Patza - 2010-06-05, 07:59:46
ÉS Amerika kapitány?:D:D


Cím: Re:Marvel Filmek
Írta: Lex Luthor - 2011-09-18, 11:08:35
Szerintem az egy egész jó film lett.


Cím: Re:Marvel Filmek
Írta: Patza - 2011-09-18, 17:56:15
Véleményem szerint is, nem vártam, hogy ilyen jó lett, és sokkal nagyobbat robbant nálam, mint az agyondícsért Thor, amit nem tartok túl sokra...


Cím: Re:Marvel Filmek
Írta: Lex Luthor - 2011-09-18, 21:00:01
Be kell valljam, én azt meg sem néztem. Valahogy annyira nem keltette fel az érdeklődésem, ellenben az X-Men:Az Elsőkkel, ami a másik kellemes meglepetés volt számomra, mert szerintem remekül sikerült.


Cím: Re:Marvel Filmek
Írta: xeraph - 2011-09-18, 22:22:59
Az X-Men: Elsők tényleg jól sikerült. Az egyik kedvenc jelenetem belőle az amikor Xavier-ék toboroznak és Rozsomák elküldi őket a fenébe. :)
Megnéztem a Thor-t és az Amerika Kapitányt is, egyik sem rossz, de még mindig a Vasember viszi a pálmát.


Cím: Re:Marvel Filmek
Írta: BladeDPI2 - 2013-02-09, 02:16:12
Volt mit olvasak :D. Erdekes volt elolvasni ki mit gondol. 1998tol lattam minden Marvel filemt :).

X-Men 1-2-3, Wolverine , First Class
Spider-Man 1-2-3, Amazing Spider-Man
Deardevil - Elektra
Punisher 1-2
Hulk 1-2
Ghost Rider 1-2
Blade 1-2-3 + Sorozat :D
F4 1-2
Vasember 1-2
Amerika Kapitany - Thor - Avengers

27 film nem semmi :D.

Lattam meg 8 animacios filmet (Ultimate Avengers, Ultimate Avengers 2, The Invincible Iron Man, Doctor Strange: The Sorcerer Supreme , Next Avengers: Heroes of Tomorrow, Hulk Vs , Planet Hulk , Thor: Tales of Asgard)

Neztem animacios sorozatokat is :). Iron Man, Spider-Man, X-Men, Avengers, Ezust utazo, Hulk ... :D

Ezekrol velemenyt mondani sok ido :D, mit is irjak roviden hmm ...

Filmeknel nekem a kedvencem Blade 1-2 , Fenegyerek, Pokember 1 es Amazing, X-Men 2 - First Class, Ghost Rider, Iron Man 1, Punisher 10/27 eleg sokat szeretek, azert is nezem oket :)
Nem jott be a Ghost Rider 2, Elektra , Punisher 2 amik eleve B filmek, silany minoseg mind, nekem hatlamas csalodas volt az X-Men 1 olvastam a kepregenyeket, teljesen mast vartam.

 - Teljesen egyetertek az X-Men filmek Rozsomak kozpontuak foleg a 2es, ami nekem a legjobban tetszet. A Wolverin gyenguska, de szerencsere a First Classal ujra eletet lehetek a sorozatba :D.
 - A Pokember filmek egyre rosszabbak es unalmasabbak lettek nagyon jol tetek hogy ujra inditotak szerintem.
 - Az Iron Man 1 nagyon laza, 'cool', poenos, jo utvonalon indultak el. Ezt probaljak a tobbi Avangeres filmebe is, tobb kisebb sikerel, de eleg elvezetesek a filmek, ha nem neveznem kifejezeten jonak oket.

- Varom az uj filmeket, Iron Man 3, The Wolverin, Thor 2,  Amazing S-M 2, Kapi 2,, X-Men Firs Class 2, Guardians of the Galaxy,  Avengers 2, FF, Ant-Man . Ha sikeresek lesznek lehet jonnek majd masok is :D.

 - A Blade sorozatot ajanlom mindenkinek aki szerete a filmeket, jo a tortenet vezetes, eleg jo karakterek, es eleg latvanyos is( 2006ba az volt ugy emlekszek :D ).

 - Az animacios filmek szornyuek, egyedul a Hulk es a Thor filmek kozepesek.

 - A rajzfilm sorozatokbol ajanlom mindeknek az uj Avengerst ( A Föld legnagyobb hősei ) 2 evadot elt meg, es identol ujra inditjak mas cim alatt. Az egyik valaha volt legjobb rajzfilm sorozat pedig a regi Pokember rajzfilm 1994–1998 kozott, 65 episzod elt meg.

http://www.imdb.com/title/tt1626038/?ref_=sr_3
http://www.imdb.com/title/tt0112175/?ref_=fn_al_tt_2